شرکت سهامی یکی از بزرگترین و محبوب ترین انواع شرکت های تجاری در جهان می باشد. به موجب قانون، این شرکت، شرکتی است که سرمایه ان به سهام تقسیم می شود و مسئولیت صاحبان سهام به مبلغ اسمی انهاست .

مشخصات اصلی این نوع شرکت تجاری عبارت است از :

1- مسئولیت دارندگان سهام فقط محدود به سهام ان ها می باشد .

2- کلیه عملیات شرکت بازرگانی محسوب می شود .

3- عده شرکا ء کمتر از سه نفر نباشد .

4- سرمایه شرکت نمی بایست از مبلغ تعیین شده توسط قانون گذار کمتر باشد .

سازماندهی شرکت سهامی ، به صورتی دموکراتیک ، بر عهده سه رکن اصلی شرکت است : رکن تصمیم گیرنده ( مجمع عمومی ) ، رکن اداره کننده ( هیات مدیره ) و رکن نظارت کننده ( بازرس).

مجامع عمومی عبارتند از :

الف- مجمع عمومی موسس

ب- مجمع عمومی فوق العاده

ج- مجمع عمومی عادی سالیانه

 

تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی

تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی عام اامی است و پس از انجام تکالیف مندرج در ماده 16 ” لایحه ” ، برنامه ریزی دعوت ، تهیه اسناد لازم و تشکیل مجمع عمومی موسس از سوی موسسین انجام می شود. تهیه و انتشار دعوت نامه مجمع ، تهیه برگه های ورود به جلسه ، برگه رای ، لیست حاضران در جلسه و مسئولیت هرگونه بی نظمی و اخلالی که باعث تضییح حق رای پذیره نویسان شود، به عهده هیات موسس است.

موسسین طبق ماده 74 ” لایحه ” موظف اند گزارشی جامع در مورد اهداف تشکیل شرکت، اسامی و مشخصات موسسین، میزان سهام و اعلام پذیره نویسی کلیه سهام شرکت تهیه و پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی موسس، در مکان تعیین شده در آگهی دعوت، برای ارائه به پذیره نویسان آماده نمایند.

چنانچه مبالغی مازاد بر مبلغ سهام عرضه شده در حساب ها واریز شده باشد باید جزییات ان، پیشنهاد موسسین در مورد چگونگی جذب آن، تخصیص سهام به متقاضیان مازاد و مالاَ پیشنهاد افزایش سرمایه، همه در گزارش ذکر شود تا حاضرین در جلسه مجمع عمومی با آگاهی کامل از وضعیت سرمایه و سهام شرکت و در صورت تمایل افزایش سرمایه و اصلاح ماده مربوط در اساسنامه تصمیم گیری کنند.

اگر آورده موسسین به صورت غیرنقدی بوده و یا برای خود مزایای خاصی مطالبه کرده باشند، این موارد نیز باید در گزارش مورد نظر به نحو مشروح و مستند عنوان شود زیرا تصمیم گیری در مورد آن با پذیره نویسان است و موسسان در این بخش حق رای ندارند.

آورده غیرنقدی مانند اموال منقول و غیرمنقول، سهام ، امتیاز ، دانش فنی و لیسانس باید از سوی کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی شود و مشروح مزایای مورد مطالبه موسسین در گزارش آمده باشد.

با توجه به اینکه قانون گذار مزایای موسسین را احصا نکرده و مشخص نیست حدود و دامنه این مزایا چه می تواند باشد، همان ابهامی که در مورد سهام ممتاز وجود دارد برای مزایای مورد مطالبه موسسین هم دیده می شود.

در صورت نیاز به هرگونه مشاوره می توانید با ما تماس حاصل فرمایید.


جالبترین شرکت ,سهام ,عمومی ,مجمع ,، ,موسسین ,مجمع عمومی ,تشکیل مجمع ,عمومی موسس ,در مورد ,شرکت های ,مورد مطالبه موسسینمنبع

6 نکته در تشکیل و ثبت شرکت تضامنی و نسبی

ثبت شرکت در دانمارک

درباره ثبت علامت تجاری بین المللی چه می دانید ؟

تنظیم صورت دارایی پس از رفع توقیف از اموال تاجر ورشکسته

ثبت برند محصولات کشاورزی

نام شرکت تضامنی و نسبی

بنیادی ترین تفاوت تشکیل شرکت سهامی خاص و عام چیست ؟

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود آهنگ های جدید کنکور 100 | مرکز مشاوره استاد رضا اصغری خرید لاستیک باکیفیت خبر تازه از گیم , بازی های کرک شده و کرک آنلاین دو سوته خرید کن تحویل بگیر خرید تردمیل باشگاهی ارزان کساییون آموزش میکرونیدلینگ پیشرفته و حرفه ای شرکت روی پوشان قزوین مسابقات ملی مهارت